Bränna in en kolstålspanna

 
 
Jag försökte bränna in min nya kolstålspanna, men det gick bara inte.                   
Innan första användning ska pannan brännas in, då skapar man en beläggning i pannan.
Det gör att maten inte fastnar lika lätt, och det blir lättare att rengöra. Kolstål har liknande egenskaper som gjutjärn, men väger mindre. En kolstålpanna klarat hög värme, men gå inte på med för hög effekt i början om man har induktionshäll då pannan kan slå sig. En kolstålpanna kommer att mörka med tiden.
Det är svårt att bränna in en kolstålspanna, eftersom jag har induktionshäll/spishäll. Men man kan bränna in kolstålpannor på samma sätt som gjutjärnspannor. 
Jag behöver också ett värmeskydd till handtaget, det kan nämligen bli väldigt varmt !
 

 

Före och efterbild 

 

 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0